Ungdomsgrupperna SJJ

mon1.JPG

Inom Gävle Ju-Jutsu bedriver vi ungdomsträning för de pojkar och flickor som är 7 till 14 år gamla. När personen sedan fyller 15 flyttas denna till lämplig vuxengrupp. Tidpunkten för flytten kan dock variera lite beroende på fysisk och mental mognad eller om kompisen tränar kvar i mongruppen osv.

Inriktningen på träningen är självförsvar enligt Mon-systemet, ett Ju-jutsusystem uppbyggt speciellt för barn och ungdomar.

Vi har två grupper för ungdomar. En grupp för nybörjare och lite yngre deltagare, och en för de mer avancerade och äldre. Är du osäker på vilken grupp som passar, så ta kontakt med berörd instruktör.

Träningen
Mon-eleverna får lära sig fallteknik och ta sig ur olika fasthållningssituationer. De får även lära sig olika blockeringstekniker för att kunna skydda sig mot slag och sparkar.

Så småningom, högre upp i bältesgraderna får de lära sig olika slag och sparktekniker med betoning att lära sig självförsvar mot dessa. Men framförallt så har vi kul när vi idrottar, vi förenar nytta med nöje.

mon2.JPG

Instruktörer:

Comments are closed.