Medaljskörd i Karlstad för Gävle Ju-Jutsu

Under söndagen den 7/12 begav sig 4 fighters från Gävle ned till Karlstad för att tävla på ”Sun City Open”. Nivån på de som tävlade varierade kraftigt bland gävlekämparna, allt från tävlingsdebut till uppladdning inför SM.

Första tävlande var Leo Nyberg som gjorde debut på tävlingsmattan. Leo höll matcherna mestadels i del 1 (slag och spark) och plockade många poäng på sina fina slag och spark tekniker . Leo visade stort mod på mattan och via detta kunde han kämpa sig till en bronsmedalj.

Efter Leo skulle Josefine Hedlund egentligen ha tävlat, tyvärr så skadade hon sig på uppvärmningen och var tvungen att stå över dagens tävling. Hon siktar vidare mot tävlingar i vår istället.

Därefter var det Hanna Larssons tur att tävla. Hanna är bara 13 år men har tävlat en hel del tidigare och har mycket erfarenhet trots sin unga ålder. Hanna har tidigare kämpat för hitta rätta sinnesstämningen innan hon går upp på tävlingsmattan för att nå bästa prestationsförmåga. Just denna helg lossnade det för Hanna. En sprudlande glad tjej trädde upp på mattan och dominerade sina två första motståndare i slag- och spark-delen. Hennes två första motståndare hade heller ingenting att säga till om i varken kast- eller mark-delen. Så fort Hanna fick ner sina motståndare på marken kunde hon nagla fast sina motståndare i backen. I sista matchen bjöds det däremot på hårdare motstånd. I en gastkramande jämn match kunde Hanna till slut kamma hem segern, efter en fasthållning i slutsekundrarna. Det resulterade i en vinst med 4-3, och hon knep därmed guldmedaljen i sin klass.

Sist ut på mattan från Gävle var tungviktaren Andreas Jansson som tampades i +94 kg klassen herrar elit. Andreas Jansson är uttagen till de Svenska Mästerskapen i Ju-Jutsu, som tillsammans med sporterna Taido och Thaiboxning inleder ”SM veckan” i Örebro, som går av stapeln sista veckan i januari. Andreas motståndare för dagen var Zeb Rydberg från Karlstad kampsportförening, även han uttagen till SM. Segraren för dagen korades genom bäst av tre matcher.
Andreas kom ut väldigt lugn och fokuserad på tävlingsmattan. De tävlande var mycket jämna i slag & spark momentet, men Andreas lyckades sätta en slagkombination tidigt i den första matchen som gav ”ippon”, dvs fullpoäng i del 1. När de sedan kämpade om grepp för att kunna kasta varandra lyckades Zeb hålla sig undan för Gävlefighterns dominerande grepp och Andreas fick således byta taktik för att finna framgång i kastdelen. Väl nere på marken dominerade Andreas matchernas gång med ett flertal fasthållningar. Första matchen vanns via teknisk överlägsenhet, och den andra med siffrorna 16-8. Detta resulterade i en guldmedalj i genrepet inför SM. Således togs två guld och ett brons med hem till Gävle.

Grattis till medaljerna och bra kämpat!

This entry was posted in Tävlingsresultat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *