SM 2015 – Andreas korad till Svensk Mästare i tungviktsklassen

Under måndagen drog SM-veckan i Örebro igång. Första sporterna ut var Muay Thai och Ju-Jutsu. Arrangemanget var uppbyggt på sådant vis att arenan var uppdelad i två halvor. På ena sidan stod Thai-boxningsringen och på den andra sidan var det en stor Ju-Jutsu-matta. Under dagen alternerades Muay thai-matcher med Ju-Jutsu-matcher.

Andreas har haft stor framgång tidigare under tävlingssäsongen och har genom dessa kvalat sig in till SM. SM-kvalet går till på följande vis:
Under det gångna tävlingsåret skall utövarna plocka så mycket poäng som möjligt. De fyra bästa utövarna, dvs de individer som har plockat mest poäng, blir kallade till SM. I och med detta så var första matchen på SM en semifinal för Andreas.

Målet för denna tävling var glasklart för Andreas, det var guld som gällde. Andreas har fått hjälp under uppladdningen av den oerhört tävlingserfarna Jonas Rosell som även var med som coach nu under SM. Jonas har varit en pionjär för Sport Ju-Jutsun och har själv erövrat flertalet SM-titlar och internationella medaljer. Tillsammans så hade kampsportsparet utformat noga uttänkta strategier för varje specifik motståndare.

Efter mycket blod svett och tårar och rigorös träning så var det nu dags för Gävle Ju-Jutsus tungviktskung att inta mattan. Just denna dag var en sådan där tävlingsdag som allting bara stämde. Andreas var fokuserad och målmedveten, från det att han klev in i tävlingsarenan, tills dess att tävlingen var över.

I semifinalen ställdes Andreas mot Viktor Reidel från Musibi Dojo (Löddeköpinge). Det var en ensidig match då Andreas dominerade Viktor i samtliga tre delar och vann matchen efter dryga 45 sekunder på teknisk överlägsenhet.

Därefter skulle Andreas få vänta tre timmar innan finalpasset drog igång vid 17.10. Andreas skulle gå den åttonde av finalmatcherna i Ju-Jutsu, så det blev en lång väntan innan den hungrige 21-åringen skulle få inta tävlingsmattan igen. Runt 20:00-snåret så var det dags för finalen i +94-klassen för herrar. Denna gång skulle Andreas ställas mot den mycket erfarne tävlingsfightern Lars Karlsson från Linköping. Andreas och Lars har tidigare mötts och det har då varit mycket jämnt mellan kämparna.

Andreas öppnade matchen starkt med att sätta riktigt fina slagtekniker. Andreas var sedan mycket offensiv i del 2 (kastdelen), men får inte riktigt någon utdelning. Matchen gick ned till marken och efter mycket fint förjobb fick Andreas in en dräktstrypning som tvingade Lars att klappa ut. Kämparna blev kallade upp till fötterna, och matchen fortsatte med ett flertal slagväxlingar och Andreas motståndare knappade in. Andreas och Lars fortsätta att kriga i del 2. Kriget övergick till marken och sekunderna tickade iväg. Det var tre sekunder kvar då Andreas tittade upp och såg att han ledde med två poäng. Andreas jobbade frenetiskt på marken och matchtiden gick ut. Poängtavlan visade 8-6 och Andreas Jansson kunde plocka hem sitt första SM-guld och därmed koras till svensk mästare i +94-klassen för herrar.

adde_sm2015

This entry was posted in Tävlingsresultat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *