Nordic BJJ Open 2015

I helgen hade vi tävlande på plats i Nacka för Nordic BJJ Open Championship. Först ut vid lunchtid var Johan Grawem, som gick i +100.5 White Master 1. Det var dåligt med deltagare i -100, så Johan fick gå upp och tampas med de STORA killarna. För motståndet stod en STOR och stabil danske kille. Johan följde sin gameplan och hade två bra nertagningsförsök. Men den stabila dansken lyckades stå emot, och efter en del kamp i öppen guard lyckades han passera. Johan hamnade underst i side control och fick uppleva vad +100kg innebär. Johan jobbade på att ta sig loss för att ta igen poängunderläget. Tiden rann dock ut och Johan var tyvärr direkt utslagen.

Fram på eftermiddagen var det dags för Johan Björnell, som inte tävlat i BJJ på två år, att gå upp på mattan. Även han hade dåligt med motståndare i sin viktklass, och gick upp ett par kilo till -76 Purple Master 1. Johan blir framseedad i trädet och första matchen gick mot PH från HOK. Johan jobbade på sina nertagningar, men lyckades inte få ner den rutinerade PH förrän han kontrar ett fotsvep och hamnar i topp. Ett misslyckats submissionförsök gör att Johan hamnar på rygg med kopplad guard. Efter ett antal försök på strypningar och svep ser Johan chansen till ett armlås och tar den. Vinst för Johan i först.

Andra matchen utspelar sig ungefär som den första, Johan hamnar nere på marken med motståndaren från Dala BJJ i sin guard. Ett ganska stelt läge där en mycket stark motståndare får varning för passivitet. I ett försök att skapa öppningar blir Johan nästan passerad och försöker ställa sig upp och kasta igen. Nertagningsförsöket går sådär och Johan hamnar i en scramble och lyckas tyvärr trassla in sig i en triangel. Styrkan är slut och triangeln sitter tight. Förlust i finalen, men ett silver blev det i alla fall. Grattis!

För värdefullt coachande fanns Jonas Rosell på plats, samt support/filmande av Joel.

This entry was posted in Tävlingsresultat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *